Site icon Heptekno.com

2018 Dünya Kupasını 4K Nasıl İzlerim?

Dünya kupasının başlaması ile beraber milyonlarca insan ekranlarının başında futbol dünyasının en değerli kupasını izlemeye başladı. Son derece artmış olan görüntü kaliteleri ile beraber 4k televizyonlara sahip olan televizyon kullanıcıları da dünya kupasını hangi adresten 4k izleyebilecekleri konusunda meraka kapıldılar. Oldukça kaliteli maçlara sahip olan 2018 dünya kupasını 4k nasıl izlerim? Sorusunu sıklıkla soran kullanıcılar bu konuda yoğun bir arayışa gittiler. Görüntü kalitesi 4k görüntüyü destekleyen televizyonlara sahip olan futbol severler, yine 4k görüntüyü destekleyecek 50p ayarında bir uydu alıcıya da sahip olmalılar. Bu işlemin ardından Türksat 3A uydusundan TRT 4k kanalını bulduklarında ise artık futbol keyfini en iyi görüntü kalitesiyle yaşayabilecekler.

TRT Tüm Maçları 4K Yayınlıyor

Dünya kupası başlamadan önce merak konusu olan konulardan biri de TRT’nin 4k yayın yapıp yapmayacağı konusu olmuştu. TRT spor yayıncılığı adına büyük bir devrim niteliğine de sahip olan 4k yayın uygulamasını futbol müsabakalarına da getirerek oldukça önemli bir yeniliğe de imza atmış oldu. TRT 4k adresinde bütün dünya kupası maçları 4k izlenebiliyor. İzleyicilerin tek yapması gereken uydu alıcılarını ayarlamak ve ekranlarının başına kurulmak.

4K Destekli Uydu Alıcıları

Birbirinden heyecanlı ve son derece tutkulu geçen dünya kupası müsabakalarını seyretmek için 4k destekli uydu alıcılarının kalitesi oldukça önemli bir yere sahip. Televizyon dünyasının son ürünleri olan UHD 4k televizyonlar 4k destekli 50 p ayarlarında satışa sunulan uydu alıcıları ile kalitelerine kalite katıyor. Futbol severler görüntü kalitesi konusunda televizyon modeli konusunda güncel bir ürüne sahip olsalar da uydu alıcısının güncel olmaması sebebi ile zaman zaman görüntü kalitesinde geride kalma durumunu yaşayabiliyor.

Exit mobile version