Site icon Heptekno.com

2019 Yılında Winamp Telefonlara Geliyor

2019 Yılında Winamp Telefonlara Geliyor. Geçtiğimiz ay indirilebilir sürüm olarak 5.8 versiyonu sızdıran Winamp ile ilgili yeni haberlerin ortaya çıkması da bekleniyordu. Beklenen oldu ve Winamp ile ilgili yeni haberler ortaya çıktı. Bir neslin aşina olduğu ve ezberlediği, Winamp whips the llama’s ass sloganı tarihe karışmıştı. Değişen teknolojilerde tarihteki tozlu raflar arasına karışmış olan Winamp tekrar geri gelişinin sinyallerini vermeye başladı. Farklı bir şirket tarafından satın alındıktan sonra gelişim sürecini başlatan Winamp ile ilgili bir kaç yeni bilgi daha ortaya çıktı.

Telefonlar İçinde Üretiliyor

2013 yılında ortaya çıkan ve yayınlanmış olan 5.66 versiyonunun ardından son olarak 5.8 betasının sızdırılması ile gündem olan Winamp, streaming kısmına oldukça ağırlık veriyor ve son derece farklı bir yazılım aşaması geçiriyor. Uygulamada birbirinden farklı online platformlar üzerinden müzik dinlemeye izin verileceği ve bilgisayar sürümünün yanı sıra İOS ve Android telefonlar içinde uygulamanın ortaya çıkacağı belirtiliyor. Özellikle güncel telefon teknolojisine uygun bir ürün yaratmayı hedefleyen Winamp yapacağı uygulamanın telefon kısmı için son derece ivedilikle çalışıyor. Firmanın yaptığı bu çalışmalardan sonra tozlu raflarda kalmaya devam edip etmeyeceği ve tekrar eski popülaritesini yakalayabileceği konusundaki başarısı ise tam bir bilinmez olarak gözüküyor.

Yeni Ceo’dan Açıklama Geldi

Winamp’ın yeni şirket sahibi olan Radionomy’nin de CEO’su olan Alexanda Saboundijan Tech Crunch’a açıklamalarda bulundu. Mümkün olan ne kadar müzik platformu varsa hepsini Winamp üzerinden dinlenebilir hale getirmeyi düşündüklerini belirten Alexandre, bu konuda oldukça iddialı bir görüntü sergiledi. Winamp’ı yeniden ait olduğu popülariteye ve uygulama kalitesine getirerek, tarihteki tozlu raflardan değişen zamana enjekte olmuş bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen Alexandre ve Winamp ekibinin bu yaklaşımlarına telefon dünyasının güncel yıldızları Apple ve Spotify gibi kurumların ne şekilde tepki vereceği ise oldukça yüksek bir merak konusu. Tüm bu olumlu gelişmeler ve yenilenen çalışmalara rağmen Winamp üretim aşamasında gecikme yaşıyor, bunun sebebinin ise çalışmaların aksamasını yoksa Winamp tarafından yapılması beklenen anlaşmalarda gecikme olması mı olduğu henüz bilinmiyor.

Exit mobile version