İos:12 Siri Kestirmeleri Nasıl Eklenir?

Paylaş!

İOS 12: Siri Kestirmeleri,Siri’den sesli isteme yolu ile ya da tek bir dokunuşla, en çok kullanılan günlük işler ile uygulamaların yapılmasına imkan sağlamaktadır. Kullanıcının ihtiyaç duyduğu anda Siri kestirmeleri önermektedir. Siri kullanıcıların günlük davranışlarını öğrenmekte ve bu bilgiyi kullanarak Arama bölümünde veya kilitli ekranda sıkça gerçekleştirilen uygulamaların, görevlerin basit yolunu sunmaktadır.

Siri’ye Kestirme Nasıl Eklenir?

Kestirmeler Siri’den istenerek çalıştırılmaktadır.Favori uygulamalarının kestirme olarak eklemek isteyen kullanıcı, Siri’ye Ekle düğmesine kişisel ifade ile eklenmektedir. Aygıttaki alternatif kestirmeleri görmek isteyen kullanıcı Ayarlar menüsünden görebilmektedir. İOS aygıtında uygulama açılması için eklenen kestirmeler, Apple Watch’ta veya HomePod’da çalışmayabilir.

Üçüncü Taraf Uygulamalardan Kestirme Nasıl Eklenir?

İOS aygıtında uygulamalar açılır ve Add To Siri düğmesine tıklanır. Daha sonra kestirmenin çalışması için Siri’ye kişisel bir ifade ile kaydedilir. Burada önemli olan, kişisel ifadenin unutulmaması gereken bir ifade olmasıdır. Bitti düğmesine tıklanarak işlem sonuçlandırılmaktadır.

Ayarlardan Kestirme Nasıl Eklenir?

İOS aygıtında Ayarlar menüsü altında Siri uygulamasına girilir. Burada önerilen üç kestirme görülmektedir. Daha fazla uygulama için Tüm Kestirmeler düğmesine tıklanır ve + düğmesine basılır. Ardından kişisel ifade ile kestirme kaydedilmektedir.Bitti düğmesine basarak işlem sonuçlandırılmaktadır.

Bir Kestirme Nasıl Silinir Ya Da İfadesi Nasıl Değiştirilir?

Ayaralar menüsünden Siri Uygulaması açılmakta, buradan Arama menüsüne ve oradan da Kestirmelerim Menüsüne girilmektedir. Bir kestirmeye ait ifadenin değiştirilmesi isteniyorsa, kestirmeye ve ardından İfadeyi Yeniden Kaydet düğmesine tıklanmaktadır.

Kestirme silinmek istenirse, kestirme üzerinde parmak ile sola kaydırma işlemi yapılmakta ve Sil düğmesine dokunmak yeterli olmaktadır. Farklı bir yöntem ile kestirme silinmek istenirse, Kestirme üzerinden Kestirmeyi Sil düğmesine dokunarak işlem sonuçlandırılmaktadır.

Kilitli Ekran, Araştır ve Arama Kestirme Önerilerinin Kapatılması

Belli uygulamalar için Siri Önerileri veya kestirmelerin görülmesi istenmiyor ise, Ayarlar Menüsünden Siri ekranına girilmekte ve oradan Arama menüsüne gidilerek aşağı kaydırılmaktadır. Ekrana gelen uygulamalar içinden işlem yapılacak uygulama seçilmekte ve Arama Öneriler ve Kestirmeler kapatılmaktadır. Farklı bir yöntem olarak, kapatılması istenen uygulama için Kilitli ekranda görünmesi istenmiyor ise, Kilitli Ekranda izin Ver düğmesine dokunularak kapatılmaktadır.