Google Casus Yazılım Uygulamasını Sonlandırdı

Paylaş!

Google Casus Yazılım Uygulamasını Sonlandırdı. Ünlü arama motoru olan Google, 7 casusluk uygulamasını Play Store’dan kaldırarak tepki çekti.

Dün gelen bir habere göre internet arama motoru olan Google, kullanıcıları takip eden 7 casus uygulamayı mağazasından kaldırdı.

Avast’ın Tespit Etti

Avast’ın tespit ve takip ettiği 7 casusluk uygulaması Google Play Store’dan ani bir kararla kaldırıldı. Platform kullanıcıların; çocuklarını, çalışanlarını, eşlerini, ailelerini ve diğer kişileri takip etmesine olanak sağlayan casusluk uygulamaları, kullanıcıların gizli durumlarını ihlal ettiği gerekçesine dayanarak platform mağazasından kaldırdı. Akıllı mobil cihazların yaygın olarak kullanılması günümüzde dijital güvenlik sorunlarını da ortaya çıkardı. Kimi uygulamalar direkt olarak kötü amaçlı olarak geliştiriliyor.

Ancak kimi uygulamalarsa kullanıcıların gizliliklerini ihlal ediyor. Google ise bu konuda hassas davranmaya çalışıyor. Ancak bazı uygulamalar Google Play Store’da yer alıyor ve kullanıcıların yorum ve görüş bildirimleri üzerine gerekli olan işlemler yapılıyor. Google, bu konuda her biri minimum 50 binden fazla indirme sayısına sahip olan 7 casus uygulamayı mağazasından kaldırarak dikkat çekti.