Otomotiv Devinden Büyük Jest

Paylaş!

Otomotiv Devinden Büyük Jest.Otomotiv devi Volvo firması, diğer otomotiv devlerinin daha güvenilir ve çarpışmaya daha dayanıklı arabalar üretebilmeleri için Volvo otomobillerinin çarpışma testlerinden elde ettikleri verileri paylaşacağını açıkladı. Buna sebep olarak ise Volvo firması, trafikte her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesini gösterdi.

Volvo Çarpışma Verilerini Rakipleriyle Paylaşacak

Diğer araç üreticileri çarpışma testlerinden istedikleri verileri elde edememesinden dolayı Volvo markası, kendi çarpışma testlerinden elde ettikleri verileri rakip otomobil üreticileri ile paylaşacak. Şirket bu verdiği karar ile trafikte milyonlarca insanın hayatını kaybetmesini önlemeyi ve araç üreticilerinin daha güvenilir araçlar tasarlamasını hedefliyor. Daha öncede bu tarz bir karar ile 3 noktalı emniyet kemeri teknolojisini dünyaya yayan Volvo markası bu seferde bir devrim yaratma hazırlığında.

Volvo, Yalnızca Çarpışma Sonuçlarını Paylaşacak

Volvo yetkilisi Jakobsson, vermiş oldukları karar ile diğer otomobil firmaları ile elde ettikleri yeni verileri paylaşmayacaklarını, yalnızca analiz sonuçlarından elde edilen bilgilerin paylaşılacağının altını çizdi. Öte yandan Volvo firması üst yöneticisi Jakobsson; Volvo’nun diğer firmalardan da bir şeyler öğrenebileceğini düşündüğünü dile getirdi.