Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyorsa Sebebi Nedir?

Paylaş!

Telefon şarj oluyor ama dolmuyorsa sebebi nedir? Telefonumuz şarj oluyor gözüküyor ancak batarya dolmuyorsa ve şarjdan çektiğiniz zaman kısa sürede kendiliğinden kapanıyorsa bunun birden fazla sebebi olabilir, Ancak aralarında en sık rastlanan sorun batarya sorunlarıdır. Peki, bu sorunu tespit etmek için neler yapılabilir?

1- Telefonunuz Şarj Alıp Almadığını Tespit edin

Telefonunuzun şarj alıp almadığını şarj alıyorsa ne kadar şarj aldığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için batarya ile batarya kablosu arasında bağlanan ve cihazın çektiği şarjı gösteren aletler mevcut. Bu aletleri hem Türkiye’de hem de Çin menşeli sitelerde kolayca bulabilirsiniz. Bunun yanında para harcamak istemiyorsanız, “ampere” uygulamasını telefonunuza indirerek telefonunuzun şarj kablosundan akım çekip çekmediğini görebilirsiniz.

2- Güç Kaynağı Veya Prizinizi Kontrol Edin

Şarj adaptörünüze gereğinden az akım gittiği takdirde telefonunuz şarj oluyormuş gibi gözükse de telefonun şarj olduğu miktar o an harcadığı miktardan az olduğu için bataryanın şarjı artmayacaktır. Bunu anlamak için, telefonunuzu, doğru çalıştığına emin olduğunuz bir prize veya güç kaynağına bağlayarak tekrar şarj etmeyi deneyin.

3- Şarj Kablonuzu Kontrol Edin

Şarj kablosu özellikle telefon çıkış yerleri başta olmak üzere çeşitli yerlerden kırılmış ve üzerine gelen elektriği yeteri kadar iletilmiyor olabilir. Bunun yanında telefonun şarj girişine giren USB bağlantı konnektörleri bozulmuş veya kullanılmaktan gevşemiş olabilir. Sorunu tespit etmek için adaptörünüzü farklı bir şarj kablosu bağlayarak tekrar denemelisiniz

4- Şarj Adaptörünüzü ve Bağdaştırıcı USB Bağlantı Noktanızı Kontrol Edin

Şarj adaptörünüzü değiştirip yeniden şarj etmeyi deneyin.

5- Sistem Hatalarını Kontrol Edin

Telefonunuz uzun ve ağır (sistemi zorlayan program veya oyunlar) kullanımlardan sonra işletim sisteminden kaynaklı bir donma veya hatadan dolayı şarj almayı reddediyor olabilir. Telefonunuzu kapatıp tekrar açtıktan sonra şarj etmeyi bir daha döneyin.

6- Bataryanızı Kontrol Edin

Bataryanız artık ömrünü tamamlamış ve şarj kapasitesini yitirmiş olabilir. Hatta bazı telefonlarda batarya dışa doğru kavislenerek şişebilir. Bu durumda bataryanızı değiştirmekten başka çareniz yoktur.