2019 Senesinde En Çok Satılan Telefonlar

Paylaş!

Birçok akıllı telefon, 2019 senesinde en çok satılan telefonlar listesine girmeyi başarmıştır. Akıllı telefon üreticileri, 2019 yılında birbirinden farklı modeli kullanıcılarının beğenisine sundu. Bu modellerden bazıları çok beğenilirken bazıları ise pek rağbet görmedi. Beğenilen akıllı telefon modelleri ise yüksek rakamlarda satış yapmayı başarmıştır, bu başarılarının katlanarak artacağı konusunda da hiç şüphe yoktur.

2019 Yılı İlk Yarısında En Çok Satan Akıllı Telefonlar

Apple’ın 2019 yılında piyasaya çıkarmış olduğu iPhone XR modeli, 2019 yılının ilk yarısında 26.9 milyon adet ile en çok satan akıllı telefon olmuştur. iPhone XR, en yakın rakibine göre iki kat daha fazla satış yapmayı başarmıştır. Bu satış rakamları Apple markasının yüzünü güldürmüştür. En çok satanlar listesinin ikinci sırasında 13.4 milyon adet ile Samsung Galaxy A10 bulunmaktadır. Listenin üçüncü sırasında 12 milyon adet ile Galaxy A50 yer almaktadır. Samsung markası da 2019 senesi için oldukça başarılı bir sonuç elde etmeyi başarmıştır.

Samsung ve Apple Akıllı Telefon

2019 yılının en çok satılan akıllı telefon markalarında samsung ve apple yer almaktadır. 9.9 milyon adet satışı ile Samsung Galaxy J2 Core 7. sırada, 9.2 milyon adet satışı ile Samsung Galaxy A30 10. sırada yer almaktadır. Apple markasında ise 10.3 milyon adet satışı ile Apple iPhone 8 modeli 4. sırada, 9.6 milyon satışı ile Apple iPhone Xs Max 9. sırada yer almaktadır. En çok satılanlar telefon listesine samsung markası dört telefon modelini, apple markası ise üç telefon modelini katabilmiştir.

Xiaomi ve Oppo Akıllı Telefon

Xiaomi ve Oppo akıllı telefon modelleri de 2019 yılının çok satılan telefonlar listesine girmeyi başarmıştır. 10 milyon adet satışları ile Xiaomi Redmi 6A beşinci sırada, Xiaomi Redmi Note 7 ise altıncı sırada yerlerini almıştır. 9.7 milyon adet satışı ile Oppo A5 sekizinci sırada yer almıştır.