Sosyal Haberleşme Ağı WhatsApp Desteğini Çekiyor

Paylaş!

Sosyal Haberleşme Ağı WhatsApp Desteğini Çekiyor. Dünyanın ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sosyal haberleşme ağı olan WhatsApp, eski işletim sistemlerinden bütün güncelleme ve desteklerini geri çekeceğine basın yolu ile kullanıcılarına paylaştı. Yapılacak işlemin içeriğinde bütün desteğin tamamen çekileceği söylendi. Bulunduğumuz çağın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olması itibariyle günden güne daha fazla kullanılan WhatsApp, bütün dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Yapılacak çalışma ile bazı telefonlardan destek ve güncelleme artık sağlanmayacak. İşlemin sonucunda demek oluyor ki insanların sahip olduğu bazı telefonlarda WhatsApp uygulamasına ait hiçbir çalışma ve destek verilmeyecek. Bu durum sadece belirlenen telefonlar için geçerli olacak bir çalışma olacak. Çok büyük bir kitlenin bu çalışmadan etkilenmeyeceği WhatsApp tarafından kullanıcılarına duyuruldu.

WhatsApp Eski Model Telefonlardan Desteğini Çekiyor

​​​​​​Bilindiği üzere WhatsApp, yakın bir zamanda Facebook şirketine satılmıştı. Facebook şirketinin sahibinin Mark Zuckerberg olduğu herkesçe biliniyor. WhatsApp uygulamasının yaptığı çalışmalar kimi zaman insanları çok mutlu ederken, kimi zaman ise aksine üzen bir güncelleme getiriyor. Ama bütün çalışmalar tamamen teknolojinin gerektirdiği gibi uygulanıyor.

Yapılacak düzenleme ile özellikle eski model telefonları üzerinden güncelleme ve destek verme durumu tamamen ortadan kalkıyor. Yapılan bu çalışma yavaş yavaş gerçekleşmektedir. Şu anda desteğin çekileceği telefonlar hakkında bir bilgi kullanıcılar ile paylaşılmadı. Paylaşılan bilgiler arasında sadece hangi işletim sistemlerinin ne kadar bir zaman daha WhatsApp destek ve güncellemelerinden yararlanacağını dair birtakım bilgi paylaşımı yapıldı.

Desteğin Çekileceği İşletim Sistemleri Hangileri?

WhatsApp desteğini çekeceği işletim sistemleri hakkında paylaştığı bilgilerde etkilenecek olan Android 4.0 sürümünün olduğu işletim sistemlerini, iOS 7 işletim sistemlerini ve Windows 8.1 işletim sistemlerinin olduğunu kullanıcıları ile paylaştı. Bu işletim sistemlerinden desteğin ve güncellemelerini çekilmiş olacağı zamanlarda yine kullanıcılarının hiçbir şekilde uygulamaya erişimde sıkıntı yaşanmayacağı öngörülüyor.

Yakın bir dönemde bu çalışmanın artık WhatsApp’ta geçerli olacağı düşünülüyor. Yapılan açıklamada belirtilen destek ve güncellemenin artık verilmemesi ile kullanıcıların etkilenmeyeceği söylense de insanların merak ettiği konular arasında uygulamadan artık hiçbir şekilde yararlanamayacağı akıllardaki soru işaretlerinden biri.