Android MilkyDoor Virüsünün Tehditleri Neler?

Paylaş!

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle, kullanıcıların güvenliğini tehdit eden çok sayıda virüs ortaya çıkmıştır. Telefon içerisinde ki konuşmalar, fotoğraflar, mesajlaşmalar gibi verilere erişebilen ve bu verileri kendi lehine kullanabilen bu virüsler, çeşitli yollar ile bulaşabilmektedir. Pek çok kişinin ismini bile duymadığı Android MilkyDoor virüsü, android telefonlar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bir ağa bağlanıldığında aktifleşen bu virüs, telefon üzerindeki tüm verilere ulaşabilmektedir. Kullanıcı fark etmeden, uygulama yoluyla telefona yerleşen ve ağ bağlantısı ile aktifleşen bu virüs, verileri kontrol edebilmektedir. Ağ bağlantısı yoluyla, farklı cihazlara da yerleşebilen bu virüs kullanıcının güvenliği açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Bilişim uzmanlarının ciddi bir şekilde uyardığı, Android MilkyDoor Virüsünün Tehditleri Neler? İşte Cevapları:

1-Verilere Erişme ve Verileri Kontrol Etme

Android MilkyDoor virüsü, yerleştiği işletim sistemindeki tüm verilere erişebilmektedir. Android telefonların elektronik medyası olan Google Play Store’deki 200’den fazla uygulamada var olduğu düşünülen bu virüs, eriştiği verileri kontrol edebilmektedir. Kişinin güvenliği ve gizliliği açısından büyük bir tehdit yaratan Android MilkyDoor, oldukça kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

2-Fidye Virüsü

İşletim sistemindeki verilere erişen ve verileri kontrol eden Android MilkyDoor virüsü, fidye virüsü olarak adlandırılan bir virüsün işletim sistemine bulaşmasına neden olmaktadır. Fidye virüsü bulaşan bir işletim sisteminde, dosyalara erişim engellenir. Dosyalar şifrelenir ve kullanıcı şifrelenmiş dosyalarına erişim sağlayamaz. Dosyalar üzerindeki bu erişim engelinin kalkabilmesi için, fidye virüsü kullanıcıdan para talep eder. Oldukça ciddi miktarlarda talep edilen bu para, kullanıcının canını yakabilir.

3-Ağ Yoluyla Bulaşıcı Virüs

Android MilkyDoor virüsü, android telefonlar için büyük bir tehdit olsa da, ağ bağlantısı yoluyla bilgisayar, tablet gibi cihazlara da bulaşabilmektedir. Eğer virüsün yerleştiği bir telefonun bağlı olduğu ağa, farklı cihazlarda bağlı ise, bu virüs o cihazlar içinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır.