Bozuk RAR Dosyası Nasıl Onarılır?

Paylaş!

İnternet üzerinden büyük bir dosya indirmeyi denediğinizde genellikle o dosyanın sıkıştırılmış halini indirirsiniz. Bunun sebebi, sıkıştırılmış dosyalar, normal dosyaların yarısı kadar yer kaplar. Böylece çok daha hızlı yüklenir ve indirilir. Bunun yanı sıra sıkıştırılmış RAR dosyaları genellikle hızlı bir şekilde eski boyutu ve dosya haline alınabilir. Peki, Bozuk RAR Dosyası Nasıl Onarılır?

RAR Dosyalarının Çeşitli Nedenler İle Bozulması

Fakat bazı durumlarda bu RAR dosyaları çeşitli hasarlara uğrayabilir. Sıkıştırılmış dosyanın en riskli tarafı da budur. Üst üste konulmuş bir JENGA gibidir. Mümkün olduğunca az yer kaplaması için dosyalar üst üste bindirilir ve özel sıkıştırılmış dosya açma programları ile geri ayrıştırılır. Fakat indirirken, taşırken 1 byte dahi değişkenlik gösterse ya da kayba uğrasa bütün RAR dosyası açılamayabilir. Bunun için çeşitli birkaç çözüm var. Bozuk rar dosyası nasıl onarılır? Böylece öğrenmiş olacaksınız.

Bozuk RAR Onarma Programları Kullanmak

En kolay yöntem, bilgisayarınıza bir sıkıştırılmış dosya onarma programı kurmak ve RAR dosyanızı bu program ile düzeltmeyi denemektir. Bu tür programlar genellikle çok az yer kaplar. Bu yüzden hızlıca indirip kullanıp sonra silebilirsiniz. Bu tür programlar genellikle lisanssız paylaşılır. İnternette bulduğunuz kaynakların büyük bir kısmı virüs yüklüdür. Özellikle trojen virüsler, bilgisayarınıza çok ciddi hasarlar verebilir. Bu nedenle bilgisayarınıza indireceğiniz RAR dosya onarım programının güvenilirliğinden emin olmalısınız. Programı indirdikten sonraki adımlar programa göre değişse de çok basit bir kullanımı vardır.

Bozuk Arşiv Onarım

Bozuk bir RAR dosyasını tekrar onarmak için uygulayabileceğiniz bir diğer kolay yöntem ise şu şekildedir; İlk olarak bozuk RAR dosyasını açın. Bilgisayarın verdiği bozuk dosya uyarısını kapatın. Arşiv programında, üstte yer alan seçeneklerden “Araçlar” seçeneğini seçin ve “Arşivi Onar” kısmına tıklayın. Kısa süre içinde Winrar programı, RAR dosya hatalarınızı gidermeye başlayacaktır. Bu işlemi arşiviniz açıkken ALT + R tuşlarına basarak da gerçekleştirebilirsiniz.