Mobil Oyun Sektörünü Değiştiren 7 Oyun
Mobil Oyun Sektörünü Değiştiren 7 Oyun
Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte oyun anlayışımızda da birçok farklılık gerçekleşti. Android ve IOS gibi işletim sistemlerinin “Store”larından akıllı telefonlara indirilen oyunların çoğu kullanıcı da bağımlılık yarattığı su götürmez bir gerçek. Durumun böyle olması mobil oyun sektörünü de hızlı bir gelişim sürecine itti. Öyle ki ilk kez piyasaya sürülen oyunlar bir sonrakilere ilham kaynadığı oldu. Bu ilham kaynağı olan oyunlardan birkaçı şöyle;
1.Fruit Ninja
Fruit Ninja oyunu ilk çıktığı zamanlarda büyükten küçüğe herkesin oynadığı bir oyun haline gelmişti. Hıza ve reflekslere dayalı bu oyun kendisine benzer olan oyunlara ilham kaynağı olup, bu tarzda oyunların gelişiminde önemli bir yere sahip.
2.Yılan (Snake)
Yıllardan beri var olan Yılan oyunu akıllı telefonlara geçiş olmadan önce Nokia sayesinde hayatımıza girdi ve büyük bir yer edindi. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle mobil sektör de boş durmadı ve klasik Yılan oyununu akıllı telefonlara göre tekrar dizayn etti ve piyasaya sürdü. Hala kullanıcıların vazgeçilmezleri arasında.
3.Flappy Bird
Flappy Bird oyunu birden patlak veren oyunlardan biri oldu. Üzerinde çok düşünülmemiş, yüksek bir görüntü kalitesine sahip olmayan ve oldukça basit bir içeriğe sahip olan bu oyun mobil sektörüne oyunu oynarken alınan zevkin daha önemli olduğunu gösterdi.
4.Angry Birds
Piyasaya ilk oyun olarak çıkarılan bu uygulama kullanıcıların hayatında öyle bir yere sahip oldu ki filmini bile çıkardılar.
5.Clash of Clans
Bu oyun ise strateji kategorisinde diğer oyunları açık ara geride bırakan ve diğerlerine ilham olmuş bir oyundur.
6.Temple Run
Koşu oyunlaranın bir numaralı oyunlarından biri olan Temple Run ilk olarak IOS işletim sisteminde çıkarılmasına rağmen çok kısa bir sürede başarıyı yakalayınca Android işletim sistemine de dahil oldu.
7.Pokemon Go
Bu oyun ise bir anda parlayıp sönen oyunlar listesine girdi. Kullanıcılarına konumlarının açık kalması zorunluluğunu dayatan oyun hızlı şarj yemesi sebebiyle neredeyse tarihe gömüldü.