SEO Uzmanlarının Müşterilere Sorması Gereken Sorular

Paylaş!

SEO uzmanları, müşterileriyle iş bazındaki ilişkilerini en doğru ve en başarılı biçimde idame ettirebilmeleri ve verimkâr bir SEO çalışmaları uygulayabilmeleri adına çalışmalardan evvel birtakım soruları sormaları lazım gelmektedir. Müşteriler de internet siteleri ile ilgili daha fazla bilgi edinebilecekleri bu sorulara karşı hazırlıklı olmalıdırlar. SEO çalışmalarına başlamadan evvel müşterilerin anlaşmış oldukları firmalardan kimileri müşterilerine bu soruları sormuyor ve bununla beraber ‘siz parayı yatırın, gerisini bize bırakın’ tarzında ifadeler kullanıyorlar. Sizlere bu tip firmalar ile işe başlamamanızı tavsiye ederiz. İnternet sitenizin SEO’da ne durumda olduğunu öğrenmek başarınızın temel taşı olacaktır. Peki, seo uzmanlarının müşterilere sorması gereken sorular nelerdir?

Daha Öncesinde Herhangi Bir SEO Çalışması Yaptırdınız mı?

SEO çalışmaları uzun vakit ve sabır gerektiren çalışmalar olmaktadır. İnternet sitenize bundan evvel bir SEO çalışması yaptırdıysanız ve şimdi de başka bir firmayla anlaşma aşamasındaysanız muhtemelen bundan önceki çalışmalarınızdan istediğiniz verimi elde edememişsiniz demektir.

SEO uzmanlarının bu soruyu yöneltmelerindeki maksat geçmişte yapılmış olan kusurlu optimizasyon çalışmalarının yeniden yapılmaması için bilgi almaktır. Bu sebeple de internet sitenizde daha evvel yapılmış olan: Site içi SEO, Site dışı SEO, E-ticaret SEO ve Teknik SEO gibi metotların hangi seviyede kullanıldığı ile alakalı bilgi talep edilmesi gerekmektedir.

En Fazla Sattığınız ve Size En Çok Kazandıran Ürün ya da Hizmet Hangisidir?

İnternet sitenizle alakalı istatistik başarısını en iyi bilecek kişi yine siz olacaksınızdır. Bu sebeple e-ticaret sitenizde satmayı en çok arzu ettiğiniz ya da müşterilerin en çok talep ettikleri, size en çok kâr sağlayan ürünleri önem sırasına göre düzenlemeli ve SEO uzmanlarına iletmelisiniz. İstatistikleri doğru belirlemeniz önemlidir.

Hedef Kitleniz Kimlerden Oluşmaktadır?

SEO çalışmaları esnasında ürün veyahut hizmetinizin seslendiği kitleye ve bu kitlenin genel coğrafi pozisyonuna dikkat etmeli ve bunları doğru saptamalısınız. Hedef kitleyi doğru bir biçimde saptadığınız takdirde içeriklerinizi de bu kitlenin ilgi alanına uygun bir şekilde hazırlar, hedef kitleye uygun düşecek bir dil kullanmış olursunuz.