Televizyonda “Sinyal Yok” Sorunu Nasıl Çözülür?

Paylaş!

Televizyonlarda ya da uydu alıcılarında bu uyarıcıyla karşılaşmayan yoktur denebilecek kadar azdır. Televizyonda “sinyal yok” sorunu nasıl çözülür? konusu her zaman merak edilen bir konu olmuş ve farklı yöntemler ile çözümler geliştirilmiştir. İlk aşamada bu uyarıyla karşılaştığınız zaman bilmeniz gereken en önemli konu uydu alıcısı ve cihazın arasında bağlantı yapılamadığının göstergesidir.

Sinyal Yok Sorununa Başka Nerelerde Rastlanabilir?

Bu uyarıya televizyonunuzda rastlayabileceğiniz gibi telefonlarınızda da rastlayabilirsiniz. Bu şekilde karşılaşılan uyarılarda bilinmelidir ki iletişim sağlanamamıştır ve cihaz bu yüzden size böyle bir uyarı veriyordur. Farklı denemeler yaparak ve yöntemler uygulayarak cihazınızın bu sorununu giderebilirsiniz. Yöntemlerden herhangi birini denediniz ve başarılı sonuç alamadıysanız başka yöntemleri uygulayarak da cihazınızın sorununu çözebilirsiniz.

Televizyonda Sinyal Yok Sorununu Çözmenin Yöntemleri

Bu sorunu çözmek için birden fazla yöntem vardır. Siz sonuç alamadığınız takdirde hepsini deneyerek ilerlemelisiniz. Eğer ki sorun kablodaysa işe cihazınızı sıfırlayarak başlayabilirsiniz. Cihazınızı sfırladıktan sonra kurulum yapmanız gerekir. Bu kurulum, cihazınız eskiyle yeni olan cihazlardan biraz uzun sürebilir.

Bu nedenle sabırlı olmalı ve yavaş yavaş doğru bir şekilde ilerlemelisiniz. Test uygulamasıyla cihazınızın kanallarının uydu sinyal seviyelerini de görebilirsiniz. Hatanın analizini yapabilmek için bu nokta son derece önemlidir. Size başarılı bir sonuca ulaştırabilir. Kablo sinyali çok düşükse, çanak ve uydu arasındaki bağlantıda problem olabilir.

Uydudan sinyal kalitesini görmek için diğer sinyali de dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Çanakta olan ufak bir oynama bile bu sorunla karşılaşmanıza neden olabilir. Kanalların sinyal seviyesinin düşük ya da bozuk olması bile minik çanak hareketlerinden kaynaklanır. Kablo hatası da sizi bu probleme sürüklemiş olabilir.

Temassızlık, kopma, kırılma gibi sebepler de buna neden olur. Cihazın su alması da bunu tetikler. Bağlantı yerlerini su geçirmeyecek şekilde izole etmek ve ve cihazı korumak gerekir. Antende ortaya çıkan paslanmalar ya da cihazın yıpranması da nedenlerden birisi olabilir. Bazen cihazlar kendi kendini sıfırlayarak böyle sorunların çıkmasına sebep olabiliyor. Bu da sizden kaynaklanmayan başka bir problemdir ve çözülebilir.