Youtube Filtresi Nasıl Kullanılır?

Paylaş!

Youtube her gün binlerce kişinin saatler süren videolarını paylaştığı ve izlendiği bir sistemdir. Aradığınız içeriğe ulaşmak için kullanmanız gereken filtreler, her sitede olduğu gibi Youtube içerisinde de bulunmaktadır. İnsanlar youtube filtresi nasıl kullanılır? Sorusunun cevabını merak etmektedir. Alakasız videolar yerine, nokta atışı ve hedefe uygun kaynaklar bulmak, filtreleri düzgün kullanmaktan geçmektedir.

Filtreleme Sekmesinin Açılması

Youtube hesabınızda oturum açtıktan sonra, arama kısmı çubuğuna dilediğiniz kelimeyi yazarak enter tuşuna ya da büyüteç simgesine tıklamalısınız böylece karşınıza bu konuyla ilgili çıkacak tüm sonuçlar gelecektir. Sonsuz bir sayfa yapısına sahip olan Youtube, aşağıya indikçe daha alakasız sonuçları sizlere sunmaktadır.

Youtube içerisinde kelime aradıktan sonra ilk olarak yukarıda uygun isimli kanallar gözünüze çarpar. Bu kanalların hemen üzerinde yer alan FİLTRELE butonuna tıklarsanız, geniş bir seçenek listesi karşınıza çıkacaktır. Bu filtrelerden dilediğiniz videoyu en efektif şekilde bulabilirsiniz.

Yüklenme Tarihi ve Tür

Yüklenme tarihi, eski mi yoksa güncel mi aradığınıza göre değişmektedir. Videoları son bir saat içerisinde yayınlanmış ya da bu yıl yayınlanmış olarak arayabilirsiniz. Bunun yanında en önemli olan filtre seçeneklerinden birisi türdür. Kelimeyi video başlığı, kanal ismi, oynatma listesi, film ve şov olarak farklı seçeneklerle Youtube üzerinde detaylı şekilde araştırabilirsiniz.

Konumla alakalı etiketlemelere izin veren Youtube’da gitmek istediğiniz yerden paylaşılmış videolara göz atabilir, merak ettiğinizi tüm gerçekliğiyle görebilirsiniz. Videoların sürelerini de iki farklı kıstasla belirlemiş olan sistem, 4 dakikadan az olan videolara kısa, 20 dakikadan uzun olanlara uzun videolar kategorisinde işlemektedir.

Özellikleri ve Sıralama Ölçütü

Bir videonun sizlere sunduğu görüntü kalitesini, altyazılı ya da 360 derece olmasını özellikleri kısmından arayabilirsiniz. Dilerseniz aradığınız kelimeyle ilgili canlı yayınların olup olmadığını da inceleyebilirsiniz. Özellikle alaka düzeyi sekmesi, videolara çok hızlı ve net bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bu alaka düzeyi seçenekleri içerisinde videonun yüklenme tarihine göre sıralanması, izlenme sayısına göre sıralanması ve derecelendirmeye göre sıralanması işlenmektedir. Dilediğiniz konudaki araştırmanızı, sıralarken kendi istediğiniz ölçütü kullanabilirsiniz.