2020 Yılında Bizleri Bekleyen Teknolojik Gelişmeler Nelerdir?

Paylaş!

Teknoloji; hayatımızın önemli bir parçası… Çünkü artık teknolojinin girmediği ya da kullanılmadığı hiçbir alan, hiçbir sektör kalmadı diyebiliriz. Holdingler, hastaneler, devlet daireleri, okullar, evler, iş yerleri. Kısacası insanların aktif olarak kullandığı her yerde teknoloji var. Bu nedenle de her sektör elinden geldiğince teknolojinin imkânlarından faydalanmaya ve onu kullanmaya çalışıyor. Çünkü doğru ve amacına uygun şekilde kullanıldığında gerçekten de hayatı kolaylaştıran bir unsur teknoloji. Akıllı cep telefonları, süper fotoğraf makineleri, elektrikli arabalar, insan sağlığına hizmet eden son teknoloji cihazlar, internet ortamı… Her şey teknoloji ile iç içe. Peki, teknolojiyi bu kadar aktif şekilde ve hayatın her alanında kullanıyorken, teknolojiyle bu kadar yakın bir ilişki içindeyken gelecekte bu durum nereye varacak, bizi nasıl teknolojiler ve neler bekliyor, yeni yılda hangi teknolojiler karşımıza çıkacak? Peki, Teknolojik Gelişmeler Nelerdir?

5G Teknolojisi

Yakın geçmişte sırasıyla hayatımıza giren 3.5G, 4G, 4.5G’den sonra şimdi sıra 5G teknolojisinde. Yeni yılda, yani 2020’de hayatımıza girmesi beklenen teknolojilerin ilki 5G teknolojisi. Bunu kısaca şu şekile özetlemek mümkün; 5G teknolojisi demek, süper hızlı ve sorunsuz şekilde internet demek. Yani yeni yılda evlerimizde ve iş yerlerimizde ki internet hızı çok daha üst seviyede olacak.

Sanal Gerçeklik (Virtual Reality)

Son yıllarda az da olsa hayatımıza giren bir başka teknoloji de Sanal Gerçeklik teknolojisi. Yapay zekâ sayesinde birçok alanda hayatı kolaylaştıran çözümler üretilebiliyor. Analitik alana yatırım yapılacaksa ilk önce yapay zekâ ve makine öğreniminin olması gerekiyor. Çünkü veri analizi sırasında, yapay zekanın, insana göre çok daha doğru ve hızlı bir şekilde işi bitirmesi gibi bir durum söz konusu.

Otonom Araçlar

Bir arabanın sürücüsü olmadan, yollarda olduğunu düşünün. Gerçekten de kulağa hoş ve ilginç geliyor. Gelecekte bu çok da sürpriz olmayan bir olay olacak aslında. Çünkü yakın gelecekte otonom araçlar yani sürücüsü olmadan da gidebilen araçlar yollarda görülmeye başlanacak. Mevcut altyapı tamamlandığında ve gerekli programlamalar, düzenlemeler yapıldığında birkaç yıl içinde otonom sürüşler de hayatımızda ki yerini alacaktır.