Bilinmeyen Google Özellikleri

Paylaş!

Bilinmeyen Google Özellikleri

Çoğu kişinin bildiğinin aksine Google sadece bir arama motoru değildir. Google’ın kendi içinde oldukça farklı ve esprili özellikleri var. Arama kısmına yazdığınız anahtar soru ya da kelimelerle bu özellikleri kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

  1. Chuck Norris’i Bulmak

Google arama kısmına “find Chuck Morris” yazıldığında insanların karşısına sadece “Siz Chuck Norris’i bulamazsınız, o sizi bulur” yazısı çıkıyor.

  1. Atari Breakout Oyunu

Arama kısmına “Atari Breakout” yazılıp “kendimi şanslı hissediyorum” düğmesine tıklandığında kullanıcıların karşısına 1972 yapımı Atari Breakout oyunu çıkıyor ve kullanıcılar bu oyunu oynayabiliyor.

  1. Ekran Döndürme

Google arama yerine “do a barrelroll” yazıp normal arama butonuna tıkladığınızda ekran dönmeye başlar.

  1. Eğik Ekran Kullanımı

Arama yerine “tilt” ya da “askew” yazılıp arama butonuna basıldığında ekran hafif sağa eğik biçimde kullanılmaya başlanır.

  1. Google’da Yer Çekimi

Google arama kısmına “Google gravitiy” yazılıp “kendimi şanslı hissediyorum” düğmesine tıklandığında ekrandaki bütün nesneler yer çekimine kapılıp düşer. Buna karşılık fareniz ile düşen nesnelerle oynayabilirsiniz.

  1. Google’a Göre Hayatın, Evrenin ve Her Şeyin Cevabı

Arama yerine “answerto life, theuniverseandeverything” yazılıp “kendimi şanslı hissediyorum” düğmesine basıldığında kullanıcıların karşısına 42 sayısı çıkar. Bu sayı Google’a göre hayatın, evrenin ve her şeyin sırrını açığa çıkarır.

  1. Her Dile Her Aksana Uygun Google

Google neredeyse dünyadaki bütün dilleri ve aksanları destekliyor. Gerçek dünya dillerinin yanında Google bazı dizilerde, filmlerde veya çizgi filmlerde kullanılan dil ve aksanları da destekliyor. Örneğin; yazıların korsan aksanıyla sonuç vermesi istendiğinde “googleprivate” yazılıp “kendimi şanslı hissediyorum” butonuna tıklanmalıdır.

  1. Google Haritalar

Google Maps (Haritalar) dünyada en çok kullanılan harita uygulamalarından biri. Kullanıcılarının kalkış ve varış noktalarını yazmasının üzerine ülkeler arası yol tarifi verebilen geniş bir hizmet ağı var.

  1. Kalori Hesabı

Google arama çubuğuna herhangi bir besinin kalorisini öğrenmek için “… kaç kaloridir” yazıldığında kullanıcıların karşısına direkt detaylı sonuçlar çıkar.

  1. Hesap Makinesi

Google arama kısmına herhangi bir matematik işlemi yazıldığında Google bunun cevabını veriyor. Bunun yanında bir ölçü birimini diğerine çevirirken ya da döviz kuru çevirirken de kullanılabilen bir hizmet.

  1. Dünya Saati

Google arama yerine dünyanın herhangi bir yerindeki saatin ne olduğunu öğrenmek için “what time is it in …” şeklinde yazılırsa cevabı kullanıcıların karşısına çıkar.

  1. Detaylı Sokak Görünümleri

Google Street View kullanılarak dünyadaki sokaklar teker teker gezilebiliyor. Kullanıcılar sadece harita bilgilerini değil, sokakların detaylı görünümlerini de bu şekilde görebiliyor.

  1. Google Uçuş Similasyonu

Google Eart sayfası açıkken klavyede “Ctrl+Alt+A” tuşlarına basıldığı zaman kullanıcılar bir uçuş simülasyonunda bulunuyormuş gibi dünyayı bir uçak içinde gezebiliyor.

  1. Nostaljik Google

Google arama çubuğuna “mentalplex” yazıldığında kullanıcılar 2000 yılına ait Google tasarımını kullanabiliyor.

  1. Detaylı Görsel Arama

Google Görselleri kullanarak detaylı arama yapmak istendiğinde “Araçlar” bölümüne tıklayarak aranılan görsel; boyut, renk, zaman, kullanım hakları şeklinde seçim yapıp detaylandırmaya olanak tanıyor.