General Mobile Güncelleme Nasıl Yapılır?

Paylaş!

Teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza giren yeni nesil telefonlar bir parçamız haline geldi. Evde, işte, seyahatte ve nerede olursak olalım cep telefonlarımızı da yanımızda götürürüz. Bağımlılık haline gelmiş olan telefonları yanımıza almayı unuttuğumuzda veya bozulduğunda bir organımız eksik gibi hissetmemiz de bundandır. Hayatımızda bu kadar önemli yere sahip olan telefonların performanslarının yüksek olması ve işletim sistemlerinin sağlıklı çalışması için üretici firmaların gönderdiği yazılımlara güncelleme denir. Güncelleme yapılmayan telefonlar performans kaybına uğrar ve zamanla bozulur. Bu yazımızda General Mobile güncelleme işleminin nasıl yapıldığını detaylı şekilde anlatacağım. Açıklamasını yapacağım cihaz Gm8 modellerine aittir.

Ayarlar Menüsü

Telefonunun güç düğmesine basarak ekranı açıyoruz. Ekran şifresi varsa şifreyi giriyoruz. Ekran şifresi yoksa desen veya kaydırma hareketi yaparak ana ekrana giriş yapıyoruz. Ana ekranda parmağımızı yukarı kaydırma hareketi yapıyoruz. Bu hareketten sonra telefonun menüsü açılır. Açılan menüde dişli ikonu ile gösterilen resme dokununca ayarlar menüsüne girmiş oluyoruz.

Sistem

Ayarlar menüsüne girince karşımıza çok sayıda işlemi yapabileceğimiz bir ekran çıkıyor. Bu ekranın en alt bölümüne geliyoruz. En altta bulunan sistem yazısına dokunuyoruz. Karşımıza telefonun sistemine ait bilgilerin ve değişiklik yapabileceğimiz işlemlerin olduğu bir ekran açılıyor. Telefon sistemi ile ilgili tüm işlemleri buradan yapıyoruz.

Telefon Hakkında

Sistem menüsünün en üst bölümünde bulunan telefon hakkında bölümünü seçince kullandığımız telefon hakkındaki genel bilgilere ulaşabiliriz. Hangi sürüm yüklü, telefon modeli nedir, imei numarası, android işletim sistemi gibi bir çok genel bilgiyi buradan görebiliriz.

Sistem Güncellemesi

Sistem menüsü bölümünde en alt kısıma geçtiğimizde sistem güncellemesi yazan bir bölüm karşımıza geliyor. Sistem güncellemesi yazısına dokununca karşımıza yeni sayfa açılır. Bu sayfada android sürüm bilgisi, yapılan son güncelleme tarihi ve son güncelleme kontrolünün yapıldığı saat bilgisi yazar.

Eğer telefonumuzda yeni güncelleme yüklü olmadığına emin olmak istiyorsak alttaki güncellemeleri denetle yazısına dokunuyoruz. Bu durumda sistem otomatik olarak güncelleme taraması yapar.

Eğer en güncel yazılım yüklü ise bunun bilgisi ekranda görünür. Yeni güncelleme varsa tarihi ile birlikte ekrana gelir ve güncelleme isteyip istemediğimiz sorulur. Bu kısımda güncellemeleri yükle dedikten sonra telefon bir kaç kez kapanıp açılarak otomatik olarak güncellemeyi yapar.