Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paylaş!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların güç tüketimi gereksinimi artmaktadır. Gün içerisinde mp3 playerlarımızı, telefonlarımızın şarjı hızla tükenmektedir. Bu noktada yardımımıza belirli bir kapasitesi olan ve teknolojik cihazlarımızı şarj etmeye olanak sağlayan ufak şarj istasyonları powerbankler koşmaktadır. Powerbankler cihazımızın şarjı bitmeden onları şarj etme imkanı veriyor. Peki ya powerbank alırken nelere dikkat edilmelidir? Öncelikle powerbanklerin kapasitelerinin mAh cinsinden ifade edildiğini bilmekte fayda var. İlk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemek bu konuda dikkat etmeniz gereken ilk kıstas.

Powerbank Kapasitesi ve Şarj Etme Hızı

İkinci önemli olan ise kapasitesi mAh değeri ne kadar yüksekse, cihazlarınızı o kadar uzun süre şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Fakat mAh değeri yükseldikçe powerbank’in boyutlar artıyor. Hem mAh değeri yükselip hem de boyutların ufak kalmasını istiyorsanız fiyatın artacağını da unutmayın.

Gün boyu dışarıdaysanız ve prizlere ulaşımınız yoksa powerbankler’in kapasitesi kadar çıkış gücü de sizin için önemli bir konu. Basitçe anlatmak gerekirse 1A çıkışlı bir powerbank 3000 mAhlik cihazınızı 3 saatte tamamen dolu hale getirecektir. Bu yüzden 2A çıkışlı bir power bank ile bu süreyi yarıya indirmeniz mümkün.

Powerbank Port Sayısı

Powerbank’inizin çıkış sayısı da oldukça önemli bir konu. Portunuzun fazla olması daha fazla cihazı aynı anda şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak, powerbank’lerin çoğu var olan çıkış gücünü port sayısına bölerek çıkış gücünü sabit tutuyor. Bu da aynı anda birden çok cihazı daha uzun sürede şarj edeceğiniz anlamına geliyor.

Diğer bir kıstas da powerbank’in şarj olurken şarj edebilme özelliği. Bu özellik elektriğe erişiminizin kısıtlı olduğu anlarda hayat kurtarıcı olabilir. Powerbank’inizi şarja taktığınızda diğer cihazlarınızı da powerbank’e bağlayıp hem powerbank’inizi dolduruyorsunuz hem de cihazlarınızı şarj edebiliyorsunuz. Böylelikle süreden biraz kaybetseniz de aynı anda birden fazla cihazı şarj ederken fazladan priz kullanmıyorsunuz.