Hızlı ve Kolay WordPress Nasıl Kurulur?

Paylaş!

Birçok hosting şirketi artık hazır yazılım yükleme uygulamalarını kullanıyor ve hızlı ve kolay wordpress nasıl kurulur? Sorusu da birçok kişi tarafından merak ediliyor. WordPress için Softaculous adlı yazılım kullanılması gerekiyor. WordPress yüklemeyi desteklediğinden en kolay kurulum yöntemlerinin başında yer alıyor. Öncelikle hosting şirketinin size gönderdiği bilgilerle hosting panelinize yani cpanel / plesk panel sistemi hangisini size sunuyorsa panel sisteminize giriş işleminizi yapıyorsunuz. Genellikle cpanel giriş linki site adresiniz.com/ cpanel plesk panel giriş adresi ise site adresiniz.com:8880 olarak sunuluyor. Karşınıza gelen sayfada Softaculous yazarak arama yaptırmanız gerekiyor. Ve sonrasından WordPress resmine tıklayıp, yükle yazan bölüme giriyoruz. Karşımıza çıkan panel bilgilerini kendimize uygun olarak istediğimiz şekilde dolduruyoruz.

WordPress Kurulumu Öncesinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

WordPress kurulumu yapılmadan önce bir host ve domain alan adlarına ihtiyacınız var. Hosting ve domain alan adınız olmadan wordpress kurulumunu yapmazsınız. WordPress kurulumu içinde host ve domain almanız gerekiyor. Yoksa kurulumu gerçekleştiremezsiniz. Host adınız, sitenizin 7 gün 24 saat yayımda kalmasına destek olan sunuculardır. Domain bilginiz de sitenizin adı olarak hizmet verecek.

Ftp Programı Üzerinden Manuel WordPress Kurulumu Nasıl Yapılıyor?

WordPress uygulamasının son sürüm dosyalarını bilgisayarınıza indirip, zip dosyasından bir boş klasöre çıkartıyoruz. Ardından kullandığınız bir ftp programınız yoksa basit ve kullanışlı olan FileZilla programını indirmeniz gerekiyor. Bilgisayarınıza kurulumunu yapın ve hosting bilgilerinizle ftp site alanına giriş yapın. Sitenizin ana satırını yani dosyaları yükleyeceğiniz dizin httpdocs veya public_html klasörünün içerisinde bulabilirsiniz. İndirdiğiniz ve zip dosyasından çıkardığınız wordpress adlı klasörün içindeki dosyaları da bu klasörün içerisine yükledikten sonra kurulumu çalıştır butonuna tıklayıp, karşınıza gelen kişisel bilgilerin yer aldığı alanları da doldurup kontrol ettikten sonra WordPress uygulamasını kur butonuna basıp, işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.