Nano Teknolojinin Kullanıldığı Alanlar

Paylaş!

Nanoteknoloji; moleküllerin ve atomların en küçük birimlerini ifade etmek adına, maddeyi atomik boyutlarıyla kontrol etmek sebebi ile kullanılır. Atom üzerine atom ekleyerek yeni maddeler oluşturma çalışmalarını içerir. Eğer ki doğada bulunan atomik dizilim taklit edilebilir veya kopyalanabilir olsaydı atomlar hareket ettirilebilirdi. Böylelikle birçok değişik madde oluşumu sağlanırdı. Bu işlemler çağımızda nanoteknolojiye olan yoğunluğu arttırdı. Böylelikle bu alanda yapılan çalışmaları da hızlandırmış oldu. Yaygın olarak bilinen nano teknolojinin kullanıldığı alanlar bir den fazla alan olarak bilinir.

Nanoteknoloji Hangi Alanlarda Kullanılır?

Nanoteknolojinin alanı bir hayli geniştir. Bu alanlar gün geçtikçe daha da büyüme gösterir. Çağımızda fizik, biyoloji, kimya, bilgisayar, elektronik, malzeme bilimi gibi birçok alanlarda kullanılır. Bunların yanında, tıp alanlarında da oldukça fazla gelişmelere imkân sağlamıştır. Gün geçtikçe daha da gelişmekte olan bir teknolojidir. Kısıtlı ölçülerde uygulamaları olsa bile gelecek yıllar adına çok daha geniş ortamlara yayılacağı bilinir. Bu teknolojiler ile üretilebilecek mikroskobik aygıtlar, damarlarınızda dolaşarak ve birer doktor gibi tedavi sağlamış olacaktır. Nano ölçülerine sahip bulunan yapıların, fiziksel özelliklerinin belirlenmesi ile yeni bir evrenlerle bir köprü meydana gelebilir. Nanomateryallerin üretilmesi ile birlikte çok daha dayanıklı olan ulaşım araç gereçlerinin üretilmesi sağlanabilir. Kirlenmeyen ve paslanmayan eşyalar üretilebilir. Hatta kendi kendini temizleyen giyecekler de üretilebilir.

Nanoteknolojinin Hayatımızda Bulunan Etkileri Nelerdir?

Gelecekte insanoğlunun kökten değişimlere hazırlıklı olması gerektiğini gösteriyor. Herkesin kendi cihazlarını ürettiği ve emirler vereceği sistemler oluşabilir. Bilim insanlarının bilgi ve hayal dünyasına açık birçok yenilikler ile doğa da taklit edilemeyen hiç bir ürün kalmayacaktır. Madde genelinde nano dünyalarının makro dünyalardan çeşitli olduğu bilindiğinde kimyasal birden fazla reaksiyonun da açığa çıkma olasılığı ortaya çıkmış olacak.