Windows 10 İşletim Sistemini Pırıl Pırıl Yapın!

Paylaş!

Windows 10 İşletim Sistemini Pırıl Pırıl Yapın!

Bilindiği üzere Microsoft kurucularının geliştirmiş olduğu en yeni olan işletim sistemi, Windows 10 işletim sistemidir. Her ne kadar kendini günden güne güncelleyerek daha hızlı bir hale gelse de, bilgisayarlarımızda bulunan zamandan zamana birikmiş olan birçok dosya bilgisayarın hızını yavaşlatıyor. Bu durumda birkaç basit aşama ile Windows 10 işletim sistemi yüklü olan bilgisayarın performansının daha iyi bir hale gelmesi sağlanabilir.

İlk Aşamada Sistem İçinde Kullanılmayan Uygulamalar Silinebilir

Bilgisayara daha önceden kurulmuş olan programlar veya indirilmiş olan dosyalar belleğe tamamen intikal etmiyor olsa da, sabit disk üzerinde oldukça yer kaplar ve virüs taraması gibi işlemler gerçekleştirilirken işlemciyi yavaşlatabilir. Bu nedenle kullanılmayan uygulamaların silinmesi doğru olur.

İkinci Aşamada Başlangıç Kısmında Bulunan Eklentiler Azaltılabilir

Bilgisayarın başlangıç kısmı oldukça önemlidir. Bilgisayar açıldığı zaman kullanıcıya kolaylık sağlayabilmek için bazı programlar otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Bazı açılan uygulamalar nadir olarak kullanılıyor. Bu durumda, bu uygulamaları başlangıç kısmından kaldırmakta işletim sistemi açısından hız kazandırıyor olacaktır.

Üçüncü Aşamada Disk Temizleyicisi Aktif Hale Getirilebilir

İnternet kullanırken geçici olarak biriken birçok dosya disk üzerinde alan kaplayabiliyor. Bu kısımları arıtmak için Windows’un disk temizleyici özelliğinden yararlanarak hız yükseltilebilir.

Dördüncü Aşamada Arka Planda Açık Kalan Uygulamalar Kapatılabilir

Windows, kullanıcısına kolaylık sağlamak adına pek çok uygulamayı hazır şekilde bekletmek için arka planda açabiliyor. Bu durumda açık olan uygulamaların kapatılması işi kolaylaştırıyor olacaktır. Bu işlem gizlilik menüsünden kolaylık ile sağlanabilir.

Beşinci ve Son Aşamada Kullanılan Bilgisayarların Her Zaman Güncel Tutulması Gerekiyor

Bilgisayarlardaki programlar, kullanılan işletim sisteminin daima en yeni çıkan sürümde olduğunu algılayarak çalışmaya devam eder. Bu nedenle programların sürümleri ile Windows sürümleri birbirinden farklı olabilir ve bazı teknik hatalar yaşanabilir. Bu hatalara yer vermemek için bilgisayarın her zaman güncel tutulması faydalı hale gelmiş oluyor.